Harmo stijene

4, Travanj, 2011 0 Komentara

Otvori širokog raspona idealni za ALU harmonika vrata

ALU harmonika vrata su idealno riješenje kada je ulaz u prostoriju širokog raspona. Kod ALU harmo vrata prostor je u potpunosti otvoren i bez ikakvih vertikalnih prečki. Npr. prostorija sa bazenima ili auto saloni gdje je potreba za potpunim otvaranjem prostorije a da harmo vrata zadovoljavaju sve zahtjeve toplinske zaštite.

Način otvaranja ALU harmo vrata

ALU Harmonika vrata se izrađuju kao trokrilna, četverokrilna, peterokrilna i šesterokrilna.

Maksimalna preporučljiva širina harmo vrata je do 5m i maksimalne visine do 2,4m. Iznad te širine potrebno je staviti prečku pa se može ponovo kombinirati isti broj krila koje se otvaraju u suprotnom smjeru.

U toj izvedbi je prostor u potpunosti otvoren, samo se krila harmonika vrata otvaraju na način da se jedna polovica krila preklapa na jednu stranu, a druga polovica harmo krila na drugu stranu.

Ako želimo imati i kip ili otklopno jedno krilo to je moguće napraviti tako da se jedno krilo otvara na jednu stranu, a ostala preklopna krila na drugu stranu.

Tipologije otvaranja pvc harmonika vrata

 

tipologija-300x57

Mogu se izraditi različita vrsta otvaranja prema potrebama korisnika. Također je moguće izraditi otvaranja unutra i prema van. Svako drugo krilo ima poluolivu, a na zadnjem krilu je moguće postaviti bravu sa zaključavanjem. Harmo stijena ima prag, a visina unutrašnjeg gotovog poda ne smije prelaziti doljnji dio visine vodilice. Kod vanjske strane hidro izolacije ne smije biti višlja od otvora za izlaz kapljevine ili kondenzata.

harmo-stijene-2

Komentirajte

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *